Aquests dies que ens toca viure són molt difícils, a estones emotius, a estones preocupants, i també a estones durs.

Les rutines que mantenim en el vestir, els àpats i les contínues reunions de treball i coordinació per via telemàtica amb els companys de Junts per Catalunya a l’Ajuntament, el Parlament o el Govern i el contacte permanent amb les entitats veïnals, sector econòmic i el conjunt de la societat barcelonina fan menys feixuc el confinament a casa, sempre amb una atenció especial sobre la família i els més propers per saber que tots estan bé.

I a partir de les 8 del vespre l’explosió d’aplaudiments que ressonen als balcons del costat, a la finca del davant, que t’arriben per les xarxes socials, et retornen l’esperança, el reconeixement com a comunitat i el convenciment que podrem amb tot. I és que la gent és extraordinària.

Lluitem contra una pandèmia sense precedents a la història recent de la nostra ciutat. I, per fer-ho, s’ha d’actuar en tres fronts.

En primer lloc, tractar i cuidar de les persones malaltes. El primer front és el sanitari, atendre a les persones que es contagien i requereixen assistència mèdica.

Cap país té un sistema sanitari preparat per fer front a una pandèmia d’aquesta magnitud. És per això que s’estan mobilitzant tots els recursos disponibles que tenim per donar la millor resposta.

Des del sector turístic que posa a disposició hotels i apartaments per derivar pacients menys greus i reservar els hospitals per als casos més crítics, fins a les moltes empreses que canvien les línies de producció per produir respiradors, desinfectants o el material de prevenció i sanitari necessari.

Tot un exemple de resiliència, responsabilitat, solidaritat i reacció de les nostres empreses.

En segon lloc hem de prevenir per evitar que hi hagi més contagis. Avui el millor ajut que podem donar als equips mèdics que estan en primera línia és reduir el número de persones contagiades. I això passa per reduir al màxim el contacte entre persones.

Gràcies a la primera setmana de confinament hem reduït la taxa de reproducció del virus a la meitat, però cal que segueixi baixant.

I el confinament total és la millor eina que tenim en aquesta fase. Cal fer-ho ja!

I en tercer lloc, pal·liar els efectes en la societat. Ara heu de vetllar per la vostra salut i la dels vostres. Les institucions han de fer la resta; especialment en la gestió dels efectes socials i econòmics de la pandèmia.

S’ha de donar confiança i la tranquil·litat que es farà tot el necessari per assegurar els vostres ingressos durant els mesos que duri la crisi i permetre un confinament real, així com el manteniment dels llocs de treball i la viabilitat de les activitats econòmiques quan retornem a la normalitat.

Ni els ciutadans, ni les pimes, ni els autònoms hauríeu d’estar ara preocupats per fer front al pagament d’impostos, d’hipoteques, lloguers, crèdits o subministraments.

Els països del nostre entorn ja han aprovat mesures ambicioses perquè la gent se centri en allò que és més important: la vida. I aquí han de fer el mateix.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram