En nom de Barcelona Comerç, del seu Patronat, de la seva Junta Executiva i en el meu propi, permeteu-me agrair-vos la resposta valenta, generosa, solidària i, en molts casos, em consta que dolorosa, que heu tingut cap a la nostra crida de #joemquedoacasa com a mesura dràstica per fer front al maleït Covid-19. I també, òbviament, el nostre agraïment més sincer a tots aquells que no podeu tancar perquè de vosaltres en depèn la nostra subsistència.

No vull fer un al·legat institucional. Ens n’arriben per totes bandes. Però permeteu-me uns instants més (virtuals) per compartir una reflexió:

Tots ho sabem. És en moments com aquests quan aflora el millor i el pitjor de cadascun de nosaltres. El comerç no n’és una excepció, ans al contrari: confinament, baixada de persianes, impossibilitat de fer calaix, pagaments a la vista, impostos, lloguers i la incertesa més absoluta de què farem demà és el nostre dia a dia. Per altra banda, se’ns demana seguir les indicacions de les autoritats per col·laborar amb la contenció de la pandèmia. I enmig, el nostre futur i el nostre present.

No permetrem que el comerç local, la petita empresa i els autònoms quedin al marge de les solucions

Malgrat tot, esteu a l’alçada. No tinc més paraules que … Gràcies, moltes gràcies!

Però com que ara necessitem alguna cosa més que rebre agraïments, només us vull traslladar que no esteu sols:

Orgullós d’estar al capdavant de Barcelona Comerç, ara més que mai. Us asseguro que, des de fa dies, la nostra activitat de pressió a totes les administracions, exigint mesures fiscals immediates per pal·liar els efectes d’aquesta crisi, i també per reactivar-la tan bon punt acabi el malson, és constant i persistent. No defallim. Som conscients que 25.000 comerços de proximitat ens heu autoritzat a ser la vostra veu. I la fem arribar, no només a les administracions sinó també als mitjans.

No permetrem que el comerç local, la petita empresa i els autònoms quedin al marge de les solucions promeses ni que es minimitzi la nostra situació. Així que ho expliquem allà on calgui.

Garantirem que no es minimitzi la nostra situació; ho expliquem allà on calgui

Però, companys, tot això acabarà. Ens en sortirem. Tingueu-ho ben present. I quan arribi el moment, Barcelona Comerç estarà al vostre costat per ajudar-vos a sol·licitar, tramitar i posar en marxa tots aquells ajuts als quals tenim dret. Perquè serà el moment de tornar a apujar persianes, acompanyats, protegits i reinventats.

Mentre arriba el moment, des de la Fundació seguim treballant per veure efectives les mesures d’ajut de totes les administracions i per tenir les respostes a tot allò que ens esteu demanant.

Comerciants, hostalers, productors, pagesos, ramaders, transportistes.

Moltes gràcies. Dinamitzadores, dinamitzadors dels eixos comercials de la ciutat, que esteu al peu del canó per acompanyar als nostres associats. Moltes gràcies! Moltes gràcies a tots i cadascun de vosaltres, família!

Acabant amb un reconeixement especial als nostres sanitaris, no em queda més que dir-vos: cuideu-vos, cuideu de les vostres famílies. Cuidem-nos. Que hem de tornar!

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram