Fa anys, per la televisió es va veure una sèrie americana de gran èxit, sobre les aventures d’Eliot Ness, un policia que va organitzar un escamot amb policies que no eren corruptes, com sí que ho eren molts dels seus companys. Es tractava de fer net a Chicago de gàngsters i malfactors, amb uns mètodes certament expeditius, més o menys legals i justificables.

Sembla que, avui dia, també es dona el cas que un estament de l’estat espanyol, com és el cos de la judicatura, pretén estar per sobre del bé i del mal, que no admet crítiques a les seves actuacions, com la de Pablo Iglesias declarant: “El TJUE defensant la immunitat d’Oriol Junqueras és una humiliació i deixa en mal lloc a la justícia espanyola”. De seguida, els capitostos del CGPJ emeten una nota duríssima demanant a Iglesias “prudència, mesura i responsabilitat institucional per evitar la utilització política de la justícia”. Increïble! La Moncloa respon que els membres d’aquest estament estan en funcions per haver finalitzat el seu mandat.

El poder judicial critica el govern de Pedro Sánchez pel nomenament de la ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, com a fiscal general de l’Estat. Curiosament, se’ls fa la pell molt fina quan reben crítiques, quan ells mateixos són uns barroers a l’hora de tractar els altres, com es demostra amb el tracte a les organitzacions i als ciutadans independentistes. Mentrestant, a l’hora del nomenament de membres del TC i del CGPJ, la dreta, molt de dreta i ultradreta, van posant bastons a les rodes.

S’està preparant una baralla de galls al corral de la política espanyola. Al temps!