Aquests dies estem vivint una situació molt complicada a Barcelona i a Gràcia.

Primer de tot, espero que tant vosaltres com el vostre entorn proper estigueu bé de salut i us desitjo el millor per a aquests dies. Així mateix, confio que seguiu les indicacions donades per les autoritats sanitàries minimitzant les sortides de casa vostra, evitant els contactes i la vida social, i també les recomanacions d’higiene pel que fa a rentar-se les mans de forma regular.

L’extensió del Covid-19 està fent que les administracions hàgim de prendre mesures excepcionals per tal de disminuir el ritme de propagació del virus amb l’objectiu de preservar la capacitat de resposta del nostre sistema sanitari i, sobretot, de protegir la població més vulnerable.

El Districte de Gràcia, com la resta dels districtes municipals, formen part dels serveis que han tancat les oficines de manera preventiva. No obstant això, les vostres persones de contacte habituals segueixen actives, treballant des del seu domicili en el cas dels serveis no essencials. Els nostres telèfons mòbils segueixen actius per a qualsevol necessitat que tingueu.

Tot l’equip de govern i jo mateix estem treballant des de casa des de la declaració de l’estat d’alarma, atenent-vos quan ho requeriu i coordinant políticament totes les instruccions que es deriven d’aquesta situació excepcional, amb la vista posada en l’avui i en els mesos que vindran. A ningú no se li escapa que l’excepcionalitat del moment afectarà el dia a dia de la gestió municipal en els pròxims mesos. En aquest sentit, seguirem treballant per minimitzar les afectacions que està generant aquesta situació d’emergència sanitària i poder tornar a la normalitat un cop l’hàgim superat.

En els darrers dies hem pres decisions insòlites amb l’objectiu comú d’evitar el contagi del Covid-19, com aturar totes les obres públiques o retirar els punts verds mòbils, tancar els parcs i les platges, entre d’altres. Com no podia ser d’una altra manera, garantim la continuïtat de serveis bàsics com la neteja i la recollida de residus, els serveis socials i l’atenció a persones sense-llar, els menjadors socials, la seguretat, els àpats en companyia per a la gent gran i la distribució d’àpats a domicili, per posar alguns exemples.

Us vull recordar que podeu seguir fent els tràmits que necessiteu des de l’oficina virtual o trucant al 010. També podeu seguir els canals oficials d’informació i les xarxes del Districte, on s’actualitza permanentment la informació.

Em consta que les entitats fa dies que heu cancel·lat les vostres activitats mostrant el vostre compromís i solidaritat. També vull agrair als veïns i veïnes de Gràcia la seva responsabilitat i l’organització de xarxes de suport mutu i cures.

Moltes gràcies a tots i a totes per estar sempre disposades a donar el millor de cadascú en situacions excepcionals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram