Anar al gimnàs, fer dieta, deixar de fumar, estalviar per arribar a final de mes, trobar una feina, tenir fills, canviar de cotxe, trobar parella i un llarg etcètera que engrossa una llista de propòsits.

La sentència és clara: “any nou, vida nova”. Però els nostres propòsits s’acaben convertint en simples desitjos que mai es faran re- alitat. És cert que ens apuntem al gimnàs, que omplim la cistella de la compra de verdures i productes light, que intentem estalviar… Però al cap i a la fi, el gimnàs el veiem dos dies (tirant llarg). Les verdures acaben florint-se en un racó de la nevera i acaben omplint els contenidors de matèria orgànica. D’altra banda, aca- bem dient allò de: “la dieta ja la començo demà”. I, mentrestant, el porquet que havíem d’omplir d’estalvis passa gana i es mira el contenidor orgànic amb desig. El nostre garrí passarà gana tot l’any.

El canvi d’any està molt a prop. Però a l’altra cara del globus encara queda uns mes pel canvi d’any. El 2012 no començarà a la Xina fins el 23 de gener. Serà l’any del drac pel calendari xinès. El drac és símbol de bona sort en la cultura oriental. Segons l’antiga Xina es considera el 2012 com un any de bons auguris. L’animal de l’any que s’apropa és considerat el guardià dels tresors i de la sabiduria.

Esperem que els xinesos tinguin raó i que el 2012 sigui un any de bonança. Ja ho diuen… l’esperança és l’últim que es perd.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram