El president del Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, exigeix al president Quim Torra que condemni i aturi la “barbàrie” pels fets ocorreguts a carrers, autopistes i altres llocs, perquè tals actuacions perjudiquen els negocis i atempten contra la lliure circulació de persones i vehicles de transport. Bé… Se suposa que el president del Foment està en l’obligació de defensar els interessos dels empresaris de Catalunya sempre. Si és així, com és que no exigeix res als governants de l’Estat espanyol, siguin del color que siguin, sobre el drenatge de les balances fiscals? De les míseres inversions en Rodalies? De la finalització de les obres del desdoblament de l’N-II? Dels ports catalans on no arriben les vies fèrries d’ample europeu? De la necessitat que les gerències dels ports i aeroports siguin competència directa de Catalunya? Quan estarà enllestit el Corredor del Mediterrani? Quan s’eliminaran els peatges de les nostres autopistes? Per què no s’acompleixen mai els minsos pressupostos per a infraestructures i en canvi els de Madrid sempre es tanquen a l’alça? Quan s’acabarà l’estació de la Sagrera?

Aquestes són algunes qüestions. Però senyor Sánchez, la sentència del Tribunal Suprem, amb l’empresonament de gent pacífica, no li sembla una “barbàrie”? La repressió de l’1-O tampoc ho va ser?

Una de les condicions que s’han d’exigir a una persona que es cregui democràtica és la de ser equànime, i s’han d’exigir comptes a totes bandes i no només a la més feble, que en aquest cas és la catalana.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram