Era un secret a veus que finalment s’ha confirmat. El fins ara regidor de Gràcia, Raimundo Viejo, ha renunciat al seu càrrec a l’Ajuntament per integrar-se a la candidatura En Comú Podem per a les eleccions espanyoles del 20 de desembre. Viejo va comunicar prèviament a l’alcaldessa Ada Colau la seva decisió i ha fet efectiva la seva dimissió en el Plenari del Consell Municipal d’avui divendres. D’aquesta manera, remarca l’Ajuntament en un comunicat, Viejo s’avança en el compliment del Codi Ètic del grup municipal de Barcelona en Comú, que preveu que els seus membres no tinguin duplicitat de càrrecs institucionals.

En un seguit de missatges a Twitter, Viejo ha assegurat que l’experiència com a regidor “no per breu ha estat menys intensa”. “Vam venir a mostrar que es podia fer política d’una altra manera: no acumular càrrecs, requisit per tornar a tenir mandat”, ha remarcat, afegint que “ara toca aportar l’experiència a nous reptes”.

La tinenta d’alcalde Laia Ortiz assumirà de forma provisional les àrees d’Educació i Universitats que liderava Viejo, mentre que Gala Pin es farà càrrec, també de forma provisional, del Districte de Gràcia. Eloi Badia, número 12 de la candidatura de Barcelona en Comú, prendrà possessió del càrrec en els pròxims dies, quan la Junta Electoral faci els tràmits necessaris, i serà designat regidor del Districte de Gràcia, a més d’assumir altres responsabilitats de govern.

D’altra banda, Xavier Domènech, fins ara Comissionat d’Estudis Estratègics i Programes de Memòria, també deixarà el càrrec pròximament. Domènech també renunciarà a les seves funcions per formar part d’En Comú Podem a les pròximes eleccions espanyoles, en el seu cas com a cap de llista de la formació.

Els canvis definitius en l’organigrama municipal es donaran a conèixer quan es formalitzi l’entrada al govern d’Eloi Badia.

 

Qui és Eloi Badia, el pròxim regidor de Gràcia?

Veí de la Verneda i llicenciat en enginyeria industrial, Eloi Badia ha participat en projectes de cooperació a l’Equador, l’Argentina, l’Índia i el Paraguai. Des del 2007, treballa a Enginyeria Sense Fronteres en projectes sobre l’accés universal a l’aigua i l’energia, entre d’altres.

Ha estat membre de la Junta Directiva de l’Associació Espanyola d’Operadors Públics d’Abastament i Sanejament d’Aigua, del Comitè Assessor del Fons d’Aigua i Sanejament del govern espanyol, del Comitè Directiu de la Global Water Operators Partnership Alliance d’UN Habitat i ha treballat amb el Consorci per la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya.

Ha impulsat un canvi de model envers la gestió dels béns comuns, a través de la Plataforma Aigua és Vida, la Xarxa per la Sobirania Energètica i l’Aliança contra la Pobresa Energètica.

Ara haurà de combinar aquesta vocació i treball per garantir l’accés universal de la població als serveis bàsics amb la responsabilitat de governar un dels districtes més importants de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram