Sota l’aqüeducte de Vallcarca s’hi farà crèixer un espai verd. Així ho ha anunciat l’Ajuntament de Barcelona que farà una inversió total de 640.000 euros per “dignificar” vuit espais de la ciutat.
El regidor d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha anunciat que en el cas concret de Vallcarca, ja han començat les obres de remodelació.
El projecte en aquest espai del viaducte també inclou instal·lar-hi una pista de bàsquet coberta. A més la zona s’adaptarà perquè en facin ús entitats del tercer sector. En aquest sentit s’hi crearan horts urbans que seran gestionats per les entitats Eura, que treballa amb persones que estan en risc d’exclusió social, i Llar de Pau, que dedica la seva tasca a les dones. A més també es cedirà un espai a l’Institut Europeu de Disseny que cada vegada té més pes al Districte de Gràcia.
Segons el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, amb aquestes actuacions arreu de la ciutat “l’Ajuntament té la voluntat d’actuar sobre espais que necessiten ser dignificats immediatament perquè puguin ser utilitzats, ja que a hores d’ara estan bruts i assalvatjats”. El calendari previst per aquestes vuit actuacions és de dos mesos.
PLA BUITS
Es tracta d’una mesura urbanística del programa de regeneració dels barris. Un projecte que també inclou el conegut Pla Buits, una acció perquè les entitats de cada un dels deu Districtes de la ciutat proposin activitats per dur a terme a solars que actualment no tenen cap funció ni cap projecte a curt termini.