A la ciutat hi ha gairebé 1.000 persones que dormen al carrer. Foto: Arxiu

El Recompte 2016, la sortida de 930 voluntaris al carrer durant una nit que organitza la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), que es va fer la nit de dimecres a dijous, ha permès saber que a Gràcia hi ha 46 persones que dormen al carrer. Al conjunt de la ciutat la xifra s’enfila fins a les 941 persones, quan l’any passat, segons un recompte de la Fundació Arrels la xifra era de 892. En el cas de Gràcia, però, la xifra ha experimentat una lleugera reducció, ja que el 2015 era de 53. Pel que fa al nombre de persones allotjades en equipaments, la xifra és de 1.973 al conjunt de la ciutat.

La tinent d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, va afirmar ahir durant la valoració del recompte que “aquest repunt ens preocupa però no ens sorprèn, ja que està creixent l’exclusió residencial, la precarietat laboral, l’atur de llarga durada, la cronificació de la pobresa i la reducció del suport social d’altres administracions”.

Tot i això, Ortiz va voler remarcar que “som l’únic Ajuntament amb polítiques clares per respondre a aquest fenomen”, al mateix temps que va voler recordar que “aquesta no és una realitat barcelonina, sinó que existeix a Catalunya i al conjunt de l’Estat”. Jesús Ruiz, portaveu de XAPSLL, explica a Línia Gràcia que “s’ha de donar resposta” a aquest augment de sense sostre. Tot i que és un problema amb “causes estructurals”, afegeix Ruiz, l’objectiu “d’una ciutat puntera com Barcelona ha de ser que no hi hagi ni una sola persona dormint al carrer”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram