pregó de Sant Medir

El públic durant el pregó de Sant Medir. Foto: Twitter (@eloibadia)

La de Sant Medir és una de les celebracions més dolces del calendari festiu i una de les que es viuen amb més ganes a Gràcia. Tot i que el dia gran serà el 3 de març, ja han arribat els primers actes de l’edició d’enguany. Així, el passat 19 de febrer, el balcó de la seu del Districte va acollir el pregó de la festa, a càrrec de Josefina Altés. Aquesta gracienca de tota la vida és la fundadora del Banc del Temps de Gràcia i la vicepresidenta de l’Associació Iberoamericana de Bancs del Temps. A més, presenta el programa Ones de dones de Ràdio Gràcia.

Altés assegura que, encara que no forma part de cap colla de Sant Medir, ha viscut la festa des que era petita i que, per tant, li va fer “molta il·lusió i alegria” ser-ne la pregonera. “Va ser un moment molt maco, el vaig viure amb molta emoció”, reconeix. D’altra banda, aprofita per reivindicar els Bancs del Temps en general i, en particular, el de Gràcia. “L’any que ve farà vint anys que el vam fundar. És un dels referents de Barcelona”, recorda Altés, alhora que afirma que el projecte “continua molt viu i té molt de futur”.

Després del tret de sortida, els actes de Sant Medir continuen. Ja està en marxa el concurs d’aparadors i en els pròxims dies arribaran activitats com el correfoc o la pujada a l’ermita de Sant Medir. El dia 3, tant Gràcia com Sant Gervasi viuran la festa grossa, i el dia 5 serà el torn de la Bordeta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram