Els castellers de la Vila de Gràcia donaran suport aquest diumenge a l’acte reivindicatiu, en forma de diada castellera, Catalans want to vote. Human towers for democracy que se celebrarà de forma simultània a vuit capitals europees.
Els castellers graciencs aixecaran un pilar a les dotze del migdia a la plaça de la Vila per mostrar el seu suport a aquest acte organitzat per Òmnium Cultural, que farà que diferents colles castelleres de Catalunya alcin castells humans de forma simultània a Barcelona, Lisboa, París, Roma, Ginebra, Londres, Brussel·les i Berlín a les dotze en punt del migdia.
Roger Gispert, fundador dels castellers de la Vila de Gràcia, assegura a aquesta publicació que la iniciativa “servirà per internacionalitzar més el procés sobiranista català. Aquesta diada castellera donarà una imatge molt potent, ja que els castells no són gaire coneguts a fora”.
A banda dels castells en aquestes grans capitals, també se’n faran a moltes altres poblacions catalanes “per dir al món que volem decidir lliurement el nostre futur com a poble”, assegura Òmnium. La seva presidenta, Muriel Casals, afegeix el següent: “Volem votar la manera com relacionar-nos amb Espanya i amb el món i aquest serà el missatge que traslladaran els castellers”. A la mateixa hora, més de 70 colles castelleres també desplegaran diferents pancartes amb el lema #CatalansWantToVote.