El concurs de carrers guarnits presenta una xifra gairebé de rècord. Amb la participació de 24 carrers s’arriba a una xifra molt important, ja que des de l’any 2001, quan es va arribar als 25, no s’assolia un número tan alt. Els tres espais nous són el carrer de Lluís Vives, la plaça del Nord i la placeta de Sant Miquel i rodalia.

Enguany el rival a batre serà el carrer Llibertat, que l’any passat es va proclamar guanyador del concurs amb el guarniment ‘Sons rurals’, on es mostrava la vida a pagès i tot el que l’envolta.

Pel que fa als últims 10 anys, el carrer amb més victòries és el de Verdi, que n’ha acumulat cinc. Fraternitat de baix té dues victòries i Progrés, travessia de Sant Antoni i Llibertat, una cada un.

HOMENATGE
D’altra banda, enguany es farà un homenatge als carrers Progrés i Puigmartí, ja que fa 80 anys que aquestes dues comissions guarneixen ininterrompudament des de l’any 1939. En paral·lel, Providència celebra 30 festes majors i Fraternitat de Dalt 10 anys guarnint.

Per últim, el lliurament de premis del concurs es farà el 17 d’agost a les cinc de la tarda a la plaça de la Vila.

El concurs de balcons i portalades reivindica l’origen dels guarnits

Tot i que el gran atractiu de la Festa Major és el concurs de carrers guarnits, els graciencs i gracienques també reivindiquen una tradició que va ser precursora de l’actual certamen. Es tracta del Concurs de Guarniments de Balcons i Portalades, que arriba a la 21a edició.

Es calcula que aquesta tradició va néixer cap a la meitat del segle XIX, tot i que no va ser fins a finals del segle passat quan es va institucionalitzar, amb la convocatòria d’aquest concurs.

La Fundació Festa Major de Gràcia convoca tots els veïns i veïnes que ho desitgin a participar-hi decorant el seu balcó o portalada de manera individual o col·lectiva. L’any passat la categoria de Portalades i Balcons Guarnits la va guanyar ‘Llibres que salven vides’ i la categoria de Balcons Guarnits se la va endur ‘Tibigràcia’.