trias 28M

Xavier Trias aquest 28M. Foto: Natàlia Segura/ACN

Victòria de Xavier Trias a Gràcia en un resultat molt ajustat amb els comuns. I és que amb 14.319 vots (el 26,5% del total), Trias per Barcelona ha estat la formació més votada al districte. De ben a prop l’ha seguit Ada Colau, amb 13.957 vots, que representen el 25,83% dels vots.

En tercer lloc, i lluny dels números de Trias i Colau, ha quedat el PSC de Jaume Collboni, amb 7.299 vots (13,5%). A partir d’aquí les distàncies entre formacions no han estat tan grans com amb els dos primers. ERC ha quedat quarta amb 600 vots menys que els socialistes (12,3%). I cal destacar que, tot i no haver entrat a l’Ajuntament, la CUP ha estat la cinquena força a Gràcia. Amb tot, PP (5,73%) i Vox (3,2%) han estat els dos grups polítics menys votats.

Trias guanya les eleccions

La nit electoral que ha viscut la capital catalana ha estat d’infart. En alguns moments el PSC ha pensat que seria la primera força, però quan s’havien escrutat el 70% dels vots, Trias per Barcelona ha pres la primera posició per no deixar-la anar fins al final. D’aquesta manera, Trias ha obtingut 11 regidors i la candidatura de Jaume Collboni n’ha sumat 10, mentre que els comuns s’han quedat amb 9 regidors.

barcelona-4

Els resultats de les eleccions municipals de Barcelona amb el 96,02% escrutat. Infografia: Línia

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram