Pau Riba i PLAN seran els protagonistes de l’estrena de l’OFF LEM. Foto: LEM

El festival de música experimental LEM celebrarà a partir d’aquest divendres una nova edició, que enguany serà en format més reduït a causa de la pandèmia. De fet, Gràcia Territori Sonor, el col·lectiu organitzador, ha batejat enguany el festival amb el nom d’OFF LEM. Dues de les seus seran gracienques, el Centre Cívic La Sedeta i l’associació Experimentem amb l’Art (EART). Les altres dues són a Ciutat Vella.

Així doncs, divendres l’estrena serà divendres i tindrà com a protagonistes Pau Riba, que estarà acompanyat del grup PLAN. Serà a les 10 del vespre a la Sedeta. El mateix dia el públic també podrà gaudir de l’actuació d’Anna Patinat i Victor Bonetarbolí. Patinat és una artista escènica que també fa poesia i dona vida al projecte musical Pantinat Lula, mentre que Bonetarbolí és clarinetista i rapsode, entre d’altres. L’endemà a l’EART la programació seguirà amb els concerts de Floy Krouchy i Tamma Kettar.

Després del cap de setmana inaugural, l’OFF LEM tornarà a Gràcia el 17 d’octubre a l’espai Experimentem amb l’Art (EART), que acollirà l’actuació de Clara Lai i Joan Moll. Lai és una reputada pianista i Moll un conegut percussionista que el 2019 es van unir i es van començar a fer un nom en el panorama del free jazz barceloní. Una setmana més tard, el dissabte 24 d’octubre, el mateix escenari acollirà el concert d’Alpha Decay acompanyada de Valentina Alvarado i Carlos Vásquez.

Per últim, el 30 d’octubre La Sedeta serà l’espai per acomiadar el LEM d’enguany amb el concert d’Eli Gras, especialista amb els sons menys habituals, i la poeta Blanca Llum Vidal, que pujarà a l’escenari acompanyada de Los Sara Fontán, el projecte de la violinista Sara Fontán i Edi Pou, del grup Za!.