El director Mike Leigh és un dels grans noms del festival. Foto: Arxiu

El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN Film Fest) celebrarà la seva tercera edició entre el 22 i el 30 d’abril als cinemes Verdi. Enguany el festival programarà un total de 59 pel·lícules en les seves diferents seccions, cosa que suposa un increment de gairebé el 60% respecte de l’any anterior.

Fidel a l’esperit cultural de Sant Jordi, el BCN Film Fest tornarà a oferir pel·lícules que tenen com a eix temàtic el cinema, la literatura i la història, que estaran centrades en grans personalitats històriques. La inauguració del festival tindrà com a protagonista el film LITUS, del català Dani de la Orden, que presentarà un any més el seu nou treball al públic del BCN Film Fest. LITUS és una comèdia dramàtica amb un repartiment d’autèntic luxe protagonitzada per Quim Gutiérrez, Belén Cuesta, Adrián Lastra, Álex García, Miquel Fernández i Marta Nieto.

MIKE LEIGH
La secció oficial del festival tindrà el nom de Mike Leigh com un dels grans reclams. El director britànic, guanyador del Premi a Millor Director al Festival de Cannes per ‘Secrets i Mentides’ i responsable de pel·lícules com ‘El secreto de Vera Drake’ o ‘Mr. Turner’, presentarà la pel·lícula ‘La tragedia de Peterloo’, una reconstrucció de la violenta repressió policial viscuda a Manchester el 19 d’agost de 1819.

També formarà part del festival el protagonista de ‘La boda del meu millor amic’, Rupert Everett, que debuta com a director amb ‘La importancia de llamarse Oscar Wilde’, un biopic en què també interpreta l’escriptor Oscar Wilde al final de la seva vida a França, on intenta recuperar la glòria dels bons moments.

La representació catalana també serà nombrosa. Destaca el nom d’Agustí Villaronga, que desembarcarà a la cita amb ‘Nacido Rey’, una superproducció històrica rodada entre l’Aràbia Saudita i el Regne Unit. Manuel Huerga serà un altre dels protagonistes amb el documental ‘Barcelona, la rosa de foc’, mentre que Neus Ballús, Sergi López i Elena Andrada presentaran ‘Staff only’.