El LEM és un dels festivals alternatius més importants de la ciutat. Foto: LEM

Gràcia es tornarà a omplir de música experimental entre el 26 de setembre i el 26 d’octubre gràcies a una nova edició del festival LEM, el XXIV Encontre de Músiques Experimentals de Gràcia.

La cita arrencarà amb una actuació del duet que formen Núria Andorrà i Christiane Bopp al cinema Texas. Els dos són especialistes en músiques improvisades. Enguany el festival incorpora un nou escenari a Gràcia, ja que el CAT (Centre Artesà Tradicionàrius) passa a formar part de la programació. La resta d’escenaris graciencs són la seu de Gràcia Territori Sonor, els Cinemes Texas, el Centre Cívic La Sedeta, Soda Acústic i l’Almo2bar. A banda de Gràcia, el festival també es fa en altres punts de la ciutat, com ara l’Auditori Meier (MACBA), el Centre Cívic Convent de Sant Agustí i la Casa Almirall (Ciutat Vella), Nota 79 (a Sant Gervasi), la capella modernista del Col·legi Major Ramon Llull, al recinte eixamplenc de l’Escola Industrial, i La Rubia Horiginal, al Raval.

En total, s’han programat 20 actuacions, repartides en 14 sessions, que reuniran un total de 44 artistes de diversos llocs, com ara Catalunya, Andalusia, Madrid, País Valencià, República Txeca, Alemanya, Turquia, Itàlia, Regne Unit, Portugal i l’Argentina.

JAZZ D’AVANTGUARDA
En el cas de Gràcia, una de les actuacions més destacades serà la que protagonitzaran Carlos Zíngaro i Ulrich Mitzlaff al Centre Artesà Tradicionàrius l’11 d’octubre. Zíngaro i Mitzlaff, de Lisboa, són dos històrics de l’escena europea del jazz d’avantguarda.

Altres concerts destacats són el de Bérangère Maximim (Soda Acústic, 17 d’octubre), una música francesa amb un llenguatge propi en el món de l’art sonor i l’electrònica experimental i el dels britànics Mésange (Soda Acústic, 26 d’octubre), que presentaran el projecte de la violinista Agathe Max i el multiinstrumentista Luke Mawdslew amb una música a cavall del minimalisme i la improvisació electroacústica.