Foto: Twitter (@Ca_LaTrava)

El col·lectiu d’activistes de Ca la Trava, l’edifici ocupat situat al número 154 de la travessera de Gràcia, van intentar evitar ahir l’inici de les obres d’enderrocament. La mobilització, però, va acabar els Mossos carregant contra els activistes per dissoldre la protesta i permetre que els operaris fessin la seva feina.

Durant els fets la policia va acabar identificant una vintena de persones. Des del seu perfil de Twitter, el col·lectiu de Ca la Trava denunciar que els Mossos havien carregat amb porres extensibles i que hi havia hagut ferits. La policia catalana, per la seva banda, va assegurar que no s’havien produït incidents destacables.

La topada entre activistes i Mossos es va produir després que el dia abans els activistes de Ca la Trava desmuntessin la bastida de l’edifici. Aquesta no era la primera protestes d’aquests dies, ja que la setmana passada una quarantena de persones havien mirat d’evitar l’enderroc. Des de Ca la Trava també denuncien que les tasques prèvies de l’enderroc no són segures pel bloc del costat (la Jahnela), que també està ocupat.

L’edifici, que va ser desallotjat fa tres mesos, és propietat de la immobiliària La Llave de Oro, que té la intenció de fer-hi pisos.