Agents dels Mossos fent identificacions ahir a la plaça de la Vila. Foto: Xarxa Suport Gràcia

La plaça de la Vila va ser ahir l’escenari d’una concentració ciutadana, que va reunir un centenar de persones, convocada pel moviment La Vida Abans que el Capital sota el lema ‘Recuperem els carrers’, a la qual van donar suport la CUP, Arran, Endavant i diferents CDR, entre altres. La protesta, que va tenir rèpliques en altres barris de la ciutat, va acabar desembocant amb moments de tensió amb els Mossos d’Esquadra, que van mirar d’impedir la manifestació.

Els agents, seguint les directrius que prohibeixen les manifestacions durant l’estat d’alarma, van intentar evitar que els concentrats mostressin els cartells que duien. Això va provocar que els ànims s’escalfessin i una dona acabés detinguda per, segons la versió policial, negar-se a identificar-se. Va ser denunciada per atemptat contra els agents de l’autoritat.

Des de la Xarxa de Suport de Gràcia van qualificar els fets de “vergonya” i van recordar que la convocatòria s’estava fent “amb totes les mesures de seguretat”. Des d’aquesta plataforma ciutadana aquest matí han anunciat que avui hi ha una nova manifestació a les vuit del vespre a la mateixa plaça de la Vila. Per la seva banda, la CUP ha demanat la compareixença del conseller d’Interior, Miquel Buch, per l’actuació dels Mossos.