Sicus Carbonell, en una imatge d’arxiu. Foto: Facebook

Sicus Carbonell, cantant de Sabor de Gràcia i president de l’Associació Professional d’Autors i Creadors de la Rumba Catalana, va ser expulsat de forma fulminant per ERC de la seva llista electoral el passat 8 d’abril després de pronunciar, en una entrevista a Betevé, unes polèmiques declaracions sobre els gais.

Durant l’entrevista, amb motiu del Dia Mundial del Poble Gitano, Carbonell va afirmar que “s’han de respectar” els gais i les lesbianes que hi ha a la comunitat gitana, tot i que va afegir que li fa “pena” qualsevol persona que neix gai perquè “és una dona atrapada dins el cos d’un home”. Carbonell també va dir que el que no li agrada és “el vici”.

La resposta d’ERC a aquestes paraules del número 30 de la seva llista va trigar poques hores a arribar i ho va fer en forma d’expulsió. Els republicans van deixar clar que les declaracions eren inacceptables i van reafirmar el seu compromís “ferm i inqüestionable amb els drets de les persones LGTBI”.

DISCULPES
Després dels fets, Carbonell es va explicar a través d’un comunicat a Facebook. El cantant de Sabor de Gràcia va demanar disculpes i va voler deixar clar que “no soc homòfob ni ho seré mai”. També va reafirmar el seu compromís de “treballar per la plena igualtat” i va especificar que es referia que a la comunitat gitana hi ha gais que “amaguen el que realment són”. Carbonell també es va posar a disposició del col·lectiu LGTBI “per aprendre més sobre la situació injusta que pateix”. Després de les explicacions, el cantant de Sabor de Gràcia va rebre el suport de molta gent a través de Facebook.