Els problemes de soroll i incivisme a la plaça del Sol continuen. Foto: Línia Gràcia

“Les mesures del Districte són ineficaces i ineficients i seguim tenint un problema molt greu amb la contaminació acústica”. Qui parla és Paula Villuendas, una de les veïnes de la plaça del Sol que denuncia des de fa temps, juntament amb altres veïns de la plaça, que el problema amb l’incivisme i sobretot amb el soroll continua.

Les declaracions de Villenas arriben després que l’Ajuntament hagi anunciat recentment “millores” per a la plaça emmarcades en el pla de places. Aquestes millores consisteixen en la col·locació de noves jardineres a les escales per evitar que la gent les ocupi. La col·locació d’aquestes jardineres arriba després que en els últims mesos el Districte hagi intentat solucionar el problema potenciant les activitats de dia i col·locant una zona de jocs infantils. “Aquestes mesures són ineficaces i ineficients perquè el problema de concentració de gent a les nits el seguim patint gairebé cada dia”, afirma Villuendas. Aquesta veïna remarca que el problema més greu “és el del soroll”, tot i que deixa clar que no és l’únic “perquè la gent pixa i embrut molt”.

COMPLIR L’ORDENANÇA
Villuendas denuncia que el principal problema és que “no es fa complir l’ordenança de civisme, que deixa molt clar que s’han de sancionar les concentracions massives per beure alcohol”.

De fet, només cal passar per la plaça, sobretot entre els dijous i els diumenges, per comprovar la magnitud del problema. La plaça està pràcticament plena de gent bevent i també s’escolten alguns instruments. El soroll que hi ha és molt alt i no s’acaba fins que apareix una patrulla de la Guàrdia Urbana al voltant de les 11 de la nit. “No podem estar pendents de la policia. Cal acabar amb la concentració massiva de gent i amb la laxitud que hi ha a l’hora de posar multes”, conclou Villuendas.