El pròxim 25 d’octubre entra en vigor el nou sistema d’accés al Park Güell, que farà que els visitants hagin de pagar entrada. Des que es va anunciar aquesta mesura hi ha hagut moltes reaccions contràries que segueixen sent presents pocs dies abans de la seva aplicació.

Una de les últimes persones en opinar sobre aquest tema ha estat Maria Assumpció Vilà, síndica de Barcelona, que considera que les restriccions d’accés als veïns de Barcelona són massa grans. Vilà proposa, segons un comunicat, que els menors d’edat i que els titulars de la targeta rosa tinguin accés gratuït, i que durant les hores de menys afluència l’espai sigui de lliure accés, sense pagar entrada.

La nova regulació contempla la possibilitat que els veïns dels barris adjacents al parc, que són el Coll, Vallcarca i els Penitents, la Salut, el Carmel i Can Baró, tinguin un carnet d’accés lliure i que la resta de veïns de la ciutat puguin sol·licitar una entrada per dia a través d’un lloc web. La síndica considera que cal explicar millor el funcionament d’aquesta plataforma.

Qui segueix contrària al pagament és la Plataforma Defensem el Park Güell, que va reunir un centenar de persones davant la seu del districte el passat 25 de setembre i promet seguir amb les reivindicacions perquè consideren el parc un espai públic i de tota la ciutat.

Unes protestes que han tingut èxit en el cas del col·lectiu de guies oficials, ja que han obtingut el compromís de l’Ajuntament de regular l’accés a aquells que no estiguin acreditats per a exercir aquesta tasca.