El Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) acollirà dijous que ve a partir de dos quarts de deu del vespre un concert que tindrà com a grans protagonistes la rumba i el vallenato, un estil musical autòcton de la regió Caribe de Colòmbia i que actualment s’ha estès a totes les regions del país i països veïns com Panamà, Veneçuela, l’Equador i Mèxic.

Els encarregats de fer possible aquest concert seran Joan Garriga, el cantant del grup La Troba Kung-Fú, i del colombià Antonio Rivas, tot un referent del vallenato a Europa. La rumba de Garriga i el Vallenato de Rivas, que va ser qui va ensenyar els secrets de l’acordió colombià al mateix Garriga fa temps, es trobaran cara a cara amb l’acordió diatònic com a protagonista, l’instrument comú d’aquestes dues músiques festives i ballables d’origen mediterrani i caribeny, respectivament, i que en el cas d’aquesta última té el paseo, el merengue, la puya, el son i la tambora com a ritmes musicals diversos.

Durant el concert Garriga estarà acompanyat per Pep Terracabras a la bateria, Marià Roch al baix i ‘Muchacho’ a la guitarra, mentre que al costat de Rivas hi haurà Kent Biswell a la guitarra, Nelson Gómez al baix i Jaime Salazar a la guachara. Les entrades pel concert van des dels 8 als 15 euros.