Estruch (esquerra) i Vallès (dreta), pregoner i autora del cartell. Fotos: Fundació

El pregoner i el cartell són dos dels elements que s’esperen amb més intriga durant les setmanes prèvies a la Festa Major i, com no pot ser d’altra manera, es converteixen en noms propis d’aquesta.

Enguany, el pregoner escollit per la Fundació Festa Major de Gràcia i la regidoria del Districte ha estat Ricard Estruch, l’expresident de la Fundació. Nascut al carrer Joan Blanques número 55 de Gràcia, Estruch ha estat vinculat des de sempre amb la Festa Major i des del 1995 involucrat en la seva organització, accedint l’any 2004 a la Junta de l’antiga Federació de Festa Major com a vicepresident, i assolint el càrrec de president l’any 2006.

La regidora de Gràcia, Maite Fandós, va recordar, el dia que es va fer públic el nom del pregoner, la tasca “ingent” d’Estruch per convertir la Festa Major de Gràcia en una “festa veïnal, participativa, més diürna i familiar”.

UN CARTELL MENYS POLÈMIC

El cartell que agafa el relleu de l’obra que l’any passat, amb unes tisores de protagonistes, va fer parlar a més d’un durant dies, ha estat, com a mínim, menys polèmic. L’obra de Natàlia Vallès ha estat elegida pel jurat com a millor cartell de la Festa Major de Gràcia 2014, entre les 174 obres presentades a concurs. El jurat també ha escollit un segon classificat, obra de Claudia Capdevila, i un tercer, obra de Maria Triquell, així com també els vint-i-cinc cartells finalistes.

En aquest sentit, a l’Espai Albert Musons de la Fundació Festa Major de Gràcia es pot visitar l’exposició de les vint-i-cinc obres finalistes. L’horari és de dilluns a divendres a la tarda.