Almazán va obrir el Texas amb Ventura Pons el 2014. Foto cedida

Ricard Almazán va ser el 2014 qui va obrir, al costat de Ventura Pons, els cinemes Texas. Amb una llarga trajectòria al món del cinema, Almazán reflexiona en declaracions a Línia Gràcia sobre el tancament, una molt mala notícia per Gràcia i el conjunt de la ciutat. “Si algun cinema no s’havia de perdre, era el Texas, ja que feia una gran labor social a preus populars”, afirma.

Almazán explica que la pandèmia del coronavirus ha estat l’estocada definitiva, però que els problemes van començar fa més d’un any, quan els projectes de València i Figueres van començar a anar malament. “Es van obrir dos cinemes i cap dels dos va anar bé i l’empresa va patir un deteriorament”, relata. Això, afegeix, va provocar que fa un any es comencessin a deixar de fer pagaments que s’havien d’assumir.

Sobre la campanya veïnal que s’ha posat en marxa per salvar el Texas, Almazán explica que li genera “esperança”, tot i que admet que serà molt complicat que els cinemes puguin reobrir. “El problema és que tornar a obrir val molts diners i s’ha de veure si val la pena perquè significa unes despeses molts grans”, diu. De fet, la campanya veïnal apunta a l’Ajuntament com el possible salvador però tot plegat és molt recent i encara no s’ha parlat de res. Pel que fa a la propietat de l’edifici, un particular, Almazán diu que això no seria el problema perquè “té la intenció que continuï sent un cinema”.