La Sedeta com a centre de la vida cultural i lúdica dels veïns i les veïnes del barri del Camp d’en Grassot. Amb aquest objectiu van començar les obres de renovació d’aquest espai del districte de Gràcia el passat dilluns 4 de novembre.

Aquesta actuació tindrà una durada de quatre mesos, al llarg dels quals la plaça romandrà tancada al públic. Tot i així, en tot moment es podrà accedir al Centre cívic la Sedeta, així com a les sales d’assaig.

Les obres començaran amb una primera actuació que modificarà l’espai i el mobiliari de la plaça. Se substituirà l’arbrat actual, que està danyant el paviment, i s’adaptarà l’espai per convertir la Sedeta en una plaça més diàfana i oberta. En aquest sentit, està previst que s’eliminin els esglaons i els desnivells per fer-la més accessible als ciutadans. A més, l’amfiteatre situat a la façana del carrer Pere Claret serà traslladat a la banda de la façana del passatge Llavallol.

Aquesta obra té un pressupost de 491.043 euros i està previst que finalitzi de cara al març de l’any vinent. “Volem millorar les condicions actuals de manteniment i accessibilitat de la plaça”, explica la regidora del Districte de Gràcia, Maite Fandós. La plaça de la Sedeta és un indret amb unes particularitats molt especials, ja que està envoltada de diverses escoles i equipaments. “Volem també preservar i potenciar el seu caràcter de trobada com a plaça major del barri”, afirma Fandós en aquest sentit.

UN ESPAI HISTÒRIC

Els orígens de la plaça de la Sedeta es remunten a l’antiga fàbrica tèxtil del mateix nom, els primers plànols de la qual daten de principis del segle XX.

Aquests plànols buscaven l’harmonia amb el Pla de l’Eixample d’Ildefons Cerdà, i abans de 1904 els baixos de la fàbrica ja estaven construïts. A partir d’aquell any, la societat Pujol y Casacuberta Sociedad en Comandita, propietària de la fàbrica, ja estava en plena activitat, amb deu màquines de filar i retorçar llana.

A dia d’avui, aquest passat industrial ja queda lluny, però la plaça de la Sedeta vol seguir acollint activitat com aleshores.

Un equipament pioner

En una segona fase, i un cop s’hagin finalitzat les actuacions a la plaça, està prevista la construcció d’un Centre d’Atenció i Recursos per a Famílies amb Adolescents al mateix espai.
Aquest centre, que serà pioner a la ciutat, vol convertir-se en un referent pel que fa a l’atenció dels adolescents i les seves famílies. L’edifici serà una planta baixa sencera d’uns 370 metres quadrats situada a la façana del carrer Pare Claret, al qual s’afegirà un soterrani que acollirà espais per a les entitats i els veïns.
La planta baixa del centre es construirà al mateix nivell que el de la plaça, i generarà una nova coberta que serà accessible des del carrer Pare Claret (a un nivell més alt). En aquest nou espai s’ubicarà un circuit d’exercicis per a la gent gran.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram