9J resultats

Infografia dels resultats de les eleccions europees al districte de Gràcia en percentatges. Infografia: Línia Gràcia

L’àmplia victòria del PSC al conjunt de Catalunya aquest 9J a les eleccions al Parlament Europeu també ha deixat un triomf còmode de la candidatura socialista a Gràcia, on ha recollit gairebé un 24,3% dels vots. Amb 11.031 suports, el candidat Javi López ha disparat en 9,5 punts els resultats que el partit va obtenir a les europees del 2019.

La segona plaça ha quedat reservada per a Toni Comín i Junts+, que amb poc més del 21,1% dels suports (9.605 vots) ha perdut el lideratge al districte. De fet, els juntaires han patit la caiguda més important de totes les candidatures a Gràcia, amb 14 punts menys, que representa la meitat de les paperetes que van aconseguir el 2019.

ERC, que s’ha presentat en una candidatura conjunta amb Bildu i el BNG, ha atret un 18% dels votants del districte, 8.171 persones. Els republicans cedeixen 4,1 punts en aquesta crida a les urnes.

Poc més de 100 vots han separat Comuns Sumar, quarta opció, de Podem, cinquena. Els comuns han obtingut 9% dels vots (4.068 paperetes) i Podem un 8,7% (3.937 suports).

Les candidatures d’extrema dreta han millorat resultats. L’opció extremista més forta ha sigut la de Vox amb poc menys del 3% dels vots (1.345 paperetes). La candidatura antisistema del divulgador de notícies falses Luís ‘Alvise‘, S’Ha Acabat la Festa, que aconsegueix representació al Parlament, ha obtingut 604 vots del districte (1,3% del total).

El PSC firma una àmplia victòria en les eleccions europees a Barcelona
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram