El patrimoni arquitectònic gracienc fa anys que no s’actualitza. Foto: Districte

El pla que impulsa l’Ajuntament per protegir el teixit urbanístic tradicional i el patrimoni arquitectònic de la Vila de Gràcia i part dels barris de la Salut, Vallcarca i Camp d’en Grassot i Gràcia Nova ha començat a fer els seus primers passos recentment.

I és que des de fa uns dies, tal com ha publicat Betevé, ja ha començat el treball de camp que ha de permetre actualitzar un catàleg que no es toca des de l’any 2000. Un total de cinc equips formats per historiadors, arquitectes, geòlegs i biòlegs recorren tota l’àrea que forma part de l’estudi (230 hectàrees) per actualitzar el catàleg. Els encarregats de recórrer la zona que s’ha d’actualitzar, on hi ha 5.800 finques que caldrà analitzar, portaran a terme la seva tasca durant un any. Aquesta vegada, per primer cop, a banda de la part arquitectònica, també s’analitzarà la memòria històrica veïnal i el verd.

PROCÉS PARTICIPATIU
En paral·lel, des de principis de maig està en marxa un procés participatiu que permet a la ciutadania i les entitats fer arribar als equips tècnics informació que pugui complementar l’estudi de patrimoni. La intenció és recopilar informació relacionada amb jardins, vegetació, interiors d’illa, vestíbuls, ornamentació dels habitatges, tallers artesans, plaques publicitàries, elements de l’espai públic, costums de la vida quotidiana i associativa del barri.

L’actualització del catàleg patrimonial de Gràcia es va decidir després de la polèmica relacionada amb les cases i l’alzina del carrer Encarnació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram