Una imatge actual del passatge Frígola. Foto: Twitter (@ERC_gracia)

La modificació del Pla General del nucli històric de Gràcia ja està generant els primers conflictes. És el cas de la transformació del passatge Frígola, que el pla urbanístic, aprovat inicialment, recupera.

El projecte contempla la connexió d’aquest passatge amb el carrer Cardener, a través d’un túnel a sobre del qual es farien equipaments, i implicaria l’expropiació de 14 habitatges i un local cultural. Un grup de veïns afectats ja s’han començat a organitzar per aturar el pla i les expropiacions. El pla urbanístic té un termini de sis anys per tirar endavant.

Aquest grup de veïns, agrupats al voltant de la plataforma ‘No al vial del passatge Frígola’, defensen que s’anul·li del tot el projecte perquè al passatge hi ha dues cases catalogades, dues més que ho estaran i pels canvis que hi ha hagut al passatge d’ençà que el projecte es va dissenyar per primera vegada, com ara l’accés que hi ha des dels Jardins del Mestre Balcells. Per aconseguir el seu objectiu han posat en marxa una recollida de firmes.