» L’ANC de Sarrià-Sant Gervasi anima els veïns i veïnes a inscriure’s en els trams més buits de la cadena

» Hi haurà autobusos habilitats per anar a les Terres de l’Ebre que sortiran des del mateix districte

D’aquí a vuit dies, a les 17 hores i 14 minuts, els catalans i les catalanes uniran les seves mans en una cadena humana que, a la vegada, unirà el país de nord a sud. La Via Catalana encara el compte enrere en una setmana centrada a omplir els trams de l’Ebre que encara no estan plens.

De fet, la campanya de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per omplir els trams més buits de la cadena humana de l’Onze de Setembre està donant els seus fruits i el nombre d’inscrits ja supera els 350.000.

Música barroca per celebrar la Diada de l’11 de setembre

AGENDA NACIONAL. A banda de la Via Catalana, el districte de Sarrià-Sant Gervasi celebrarà la Diada Nacional de Catalunya amb un concert de música barroca vocal i instrumental de l’àrea catalana i d’àmbit hispànic. L’acte tindrà lloc dimarts que ve a dos quarts de set de la tarda a la plaça del Consell de la Vila.

Amb aquest acte institucional s’iniciarà també la commemoració del Tricentenari del 1714, que comptarà amb un ampli programa d’activitats que s’allargarà fins al setembre de l’any que ve i s’estendrà per tots els barris del Districte.

Entre les propostes previstes hi ha una exposició, un cicle de conferències sobre els fets als barris del districte, teatralitzacions de la història local i les activitats de Primavera Coral i Òpera en Ruta de l’any que ve.

Antecedents

VIA BÀLTICA. El 23 d’agost del 1989, els ciutadans d’Estònia, Letònia i Lituània van fer la Via Bàltica enllaçant amb una cadena humana les seves tres capitals per reivindicar el seu desig de llibertat i independència.

En total, la cadena va cobrir 560 quilòmetres i anava des de Vílnius a Tallinn, passant per Riga. Hi van participar gairebé 2 milions de persones del total de 7 milions d’habitants que sumaven les tres repúbliques.

Gràcies a la gran mobilització i a la repercussió internacional que es va aconseguir, a la primavera següent ja eren països independents en tota regla.

A Sarrià-Sant Gervasi, l’Assemblea Territorial del districte té assignada l’organització d’un tram de la cadena al costat del Fòrum. No obstant això, l’entitat recomana que la gent amb disponibilitat per desplaçar-se fora de Barcelona “faci una mostra especial de generositat” per tal de poder fer possible una cadena humana de més de 400 quilòmetres. “Si bé l’any passat la gent del país va donar exemple venint a Barcelona –afirma l’ANC del districte–, aquest any serem nosaltres els que haurem de recollir el relleu”. En aquest sentit, l’entitat recomana als veïns i veïns del districte que es donin de baixa dels trams més plens i s’inscriguin en altres zones més buides. Hi haurà autobusos habilitats per anar a les Terres de l’Ebre que sortiran des de Sarrià-Sant Gervasi.

Inspirada en la Via Bàltica del 1989, la Via Catalana pretén resseguir el país de nord a sud amb una gran cadena humana per reclamar la independència de Catalunya. Més de 30.000 voluntaris faran possible una nova cita que es preveu històrica. I és que, com afirma l’ANC del districte, “els catalans no fallarem”.