Unes 50 persones convocades pel Tsunami Democràtic van ocupar el 25 de setembre l’oficina de CaixaBank del carrer Torrent de l’Olla durant una mica més de mitja hora per denunciar que el banc “finança la repressió” contra Catalunya.

Els activistes van repartir papers als treballadors del banc amb missatges on es demana que l’entitat deixi de finançar governs que “neguen el diàleg” i “apliquen la repressió”. També van omplir fulls de reclamació en contra de “l’estratègia de la por” de l’IBEX-35.

Els activistes, només entrar a l’oficina, es van asseure a terra i van deixar clar que l’acció era “no violenta”. Amb un megàfon van llegir el text entregat a l’oficina, mentre la gent continuava operant al caixer sense problemes, i al cap de 35 minuts van marxar. Dos agents dels Mossos es van presentar a l’oficina, tot i que no van identificar ningú i només es van limitar a parlar amb els activistes i el director de l’oficina.

Des del Tsunami veïnal van voler recordar que CaixaBank va “finançar” una campanya del govern espanyol de Mariano Rajoy (PP) contra el referèndum de l’1-O de 2017. “Les decisions sobre el futur de Catalunya les han de prendre els ciutadans i ciutadanes del país i no les grans empreses de l’IBEX-35 organitzant campanyes de la por”, van afegir.