Façana Casal Tres Lliris

La primera cessió d’ús va acabar fa cinc mesos. Foto: Joanna Chichelnitzky

El Casal Popular Tres Lliris, situat al número 23 del carrer Nil Fabra, va néixer quan en el 2015 es va ocupar una antiga comissària de la Policia Nacional que feia temps que estava buida. El 2017 l’Ajuntament va donar als seus integrants una cessió d’usos de quatre anys que va acabar el passat 21 de setembre. Llavors el Districte i el moviment popular van començar a negociar sobre el futur del casal autogestionat. Cinc mesos després, però, les versions sobre l’actual estat d’aquestes converses són dispars.

Per una part, des dels Tres Lliris van celebrar en un comunicat del passat 7 de febrer que el projecte continuava. “Fruit de la feina i la constància de les joves organitzades, el projecte encara quatre anys més de cessió d’ús a l’antiga comissaria de Nil Fabra”, van dir. D’altra banda, des del Districte posen fre aquestes paraules assegurant que encara no hi ha cap acord tancat, sinó que continuen en converses per trobar “una solució que inclogui la legalització de l’activitat del casal en aquest emplaçament”.

Sobre aquestes negociacions també en va parlar el regidor Eloi Badia a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esport del passat 15 de febrer. Un dels punts claus que va destacar va ser que el projecte del casal pugui ser compatible amb el descans dels veïns. “No només volem insonoritzar alguns espais, també hi ha el compromís dels joves de treballar en horaris responsables”, va indicar.