Presó Model

Es faran més visites guiades a la Model. Foto: Laura Fíguls/ACN

Barcelona destinarà més d’1,2 milions d’euros de l’impost turístic a projectes de promoció en diferents districtes, tal com ha aprovat la comissió de govern.

L’objectiu municipal és promocionar zones de la ciutat allunyades del centre per diversificar l’activitat turística. Destaquen les iniciatives per recuperar la memòria històrica als barris, com el refugi antiaeri de la Sagrera o la reivindicació dels testimonis de les dones represaliades a la presó de les Corts.

“És una política que ajuda a fer entendre els visitants que Barcelona és molt més que aquest espai central d’una iconografia patrimonial de primera divisió coneguda per tothom”, destaca el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé.

Turisme “de qualitat”

Per la seva banda, el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Jaume Collboni, remarca l’aposta per un turisme “de qualitat” que ha de créixer i consolidar-se i que sigui un terme mitjà entre el “’no rotund’” a aquesta indústria i un “creixement insostenible del nombre de visitants”, especialment després de les “lliçons” que deixa la pandèmia.

Punts destacats per districtes

Entre les novetats presentades, tenen un pes important els projectes de recuperació de la memòria històrica, com les obres de la tercera fase de museïtzació del refugi antiaeri de la Sagrera (Sant Andreu), amb 300.000 euros. Es preveu que aquest nou punt d’interès es pugui visitar a principis del 2023.

També s’instal·laran plaques gravades amb els testimonis de les dones represaliades a l’antiga presó de les Corts, que marcaran el perímetre que va ocupar aquest centre franquista. A l’Eixample, es destinen 72.000 euros al servei de visites guiades de la Model i, a Horta-Guinardó, 41.000 euros per a la gestió i millora de la zona museïtzada de les Bateries Antiaèries del Turó de la Rovira.

En aquest mateix districte, es crea la ‘Ruta literària i escènica de Marsé a Mercè’, una lectura del territori a través dels universos literaris de Juan Marsé i de Mercè Rodoreda, i se situarà una guingueta d’agents cívics i informadors al Pla dels Maduixers, una de les portes d’accés al Parc de Collserola. Aquest projecte té un cost de 87.000 euros i és una actuació complementària a una altra guingueta informativa a la mateixa carretera de les Aigües al districte de Sarrià-Sant Gervasi (93.500euros).

Al districte de Gràcia, es destinen 139.400 euros per implementar diferents actuacions previstes al Pla de Places 2022, com ara activitats infantils, campanyes de sensibilització per a la bona convivència i taules ciutadanes. A Sants-Montjuïc, se subvencionen el programa d’activitats festives ‘Viu Montjuïc’ i el de formacions estratègiques i tallers participatius ‘Trobades IN-formatives de connexió’, amb 175.000 euros.

A Nou Barris es pressuposten 136.100 euros per a diferents projectes, entre els quals al consolidat Festival de Flamenc, i a Sant Martí la taxa finança amb 14.600 euros visites guiades teatralitzades pels eixos comercials del Clot i Poblenou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram