La conselleria de Territori i Sostenibilitat ha iniciat el procés per licitar el projecte de redacció de les obres per construir un ascensor a l’estació de metro de l’L3 a Vallcarca.

El projecte, impulsat conjuntament per la Generalitat i l’Ajuntament, ha de permetre que les persones amb mobilitat reduïda dels barris de Vallcarca i el Putxet puguin accedir al vestíbul de l’estació, situat sota l’avinguda Vallcarca.

Per salvar la diferència entre els nivells, el projecte preveu instal·lar, bàsicament, un ascensor que connecti l’actual vestíbul de l’estació amb l’avinguda Vallcarca, al barri del mateix nom, i a l’avinguda de la República Argentina, que ja forma part del barri del Putxet. D’aquesta manera també es facilitarà la connexió entre els dos barris.

MILLORAR L’ACCESSIBILITAT
Aquest projecte forma part de la segona fase d’obres per adaptar l’estació i millorar-ne l’accessibilitat. La conselleria preveu que les obres es comencin a fer el 2020 i hi destinarà un pressupost d’un milió d’euros.

La primera part, que està en marxa des de la primavera passada, ha consistit a remodelar el vestíbul per encabir-hi els dos ascensors que el connectaran amb les andanes. Les obres, que han costat 1,7 milions d’euros, també han servit per eliminar graons que hi havia en diferents zones per millorar el pas dels usuaris.