L’escriptor i músic Víctor Nubla. Foto: Males Herbes

Gràcia, i tota la ciutat, van rebre ahir una notícia molt trista, la de la mort de Víctor Nubla per complicacions derivades d’una hèrnia. Escriptor inclassificable i músic experimental, Nubla va ser el fundador de Gràcia Territori Sonor i director artístic del Festival LEM. Tenia 63 anys.

La seva llarga i rica trajectòria està marcada per ser un dels grans referents de l’escena cultural més underground barcelonina. Nubla també va fundar, l’any 1976, el projecte musical Macromassa, un espai referent de la música alternativa absolutament allunyat dels corrents principals.

Nubla també deixa un llegat literari molt ample, amb una vintena de llibres publicats. Alguns dels títols més destacats són ‘Màgia Tridimensional Perenne’, ‘El Regal de Gliese’, ‘Clariaudiencias’, ‘El viaje secreto de Elidan Marau a través del Mar de Leche’ o el seu últim llibre, publicat per Males Herbes, ‘Metal·lúrgia’.

“Tots els qui l’hem conegut el trobarem moltíssim a faltar i no oblidarem mai tot el que n’hem après”, deien ahir des de Gràcia Territori Sonor.