El futur hotel de l’edifici Henkel tindrà 180 habitacions. Foto: Google Maps

Quatre associacions veïnals més un grup de veïns a títol individual del voltant de l’edifici Henkel del carrer Còrsega, on s’hi farà un hotel amb 180 habitacions, han unit les seves forces per deixar clara la seva oposició al projecte i denunciar que aquest hotel suposarà “una agressió al Camp d’en Grassot, Vila de Gràcia i Sagrada Família”.

En un comunicat conjunt, les plataformes Gràcia, cap a on vas?, Recuperem el Niza, l’Associació de Veïns i Veïnes-Sagrada Família, l’Associació Veïnal Vila de Gràcia i el grup de veïns afectats descriuen el projecte com “una operació especulativa” i n’exigeixen “la paralització immediata i l’adopció de totes les mesures necessàries per impedir-lo”.

Segons aquestes plataformes veïnals, aquest espai s’hauria de recuperar “per al veïnat”, al mateix temps que demanen “la fi immediata de la proliferació d’hotels i altres allotjaments turístics”. Consideren que el Camp d’en Grassot “manté una estructura urbana que ha permès que el teixit veïnal i comercial sobrevisqui” i que, amb aquest nou hotel, el barri podria patir canvis que impedirien “contrarestar l’impacte nociu del turisme massiu”.

Per últim, els signants del manifest també avisen que els blocs de pisos més propers a l’edifici Henkel “tenen problemes estructurals i les obres d’enderroc poden suposar un greu risc”.

UN ALTRE PUNT CALENT
També relacionat amb el turisme, a la Vila hi ha polèmica aquests dies pel projecte del macrohotel del Deutsche Bank. Abans-d’ahir la plataforma veïnal Gràcia cap on vas?, amb el suport de 65 entitats del districte i del conjunt de la ciutat i dels grups municipals del PSC, ICV-EUiA i ERC, va presentar una bateria d’al·legacions al pla, aprovat inicialment pel govern municipal amb el suport del Partit Popular.

Les al·legacions que la plataforma ha presentat es divideixen en sis arguments, entre els quals hi ha, al seu parer, la poca concreció dels usos del nou edifici, el fet que no es justifiqui l’interès públic del gratacel o que el pla suposa un tracte favorable al promotor no permès.

SUSPENSIÓ DE LLICÈNCIES
Tant el futur hotel de l’edifici Henkel com el del Deutsche Bank no estan afectats per la suspensió d’un any de la concessió de llicències d’hotel al nucli antic de la Vila que l’Ajuntament va decretar fa dues setmanes.

La decisió del consistori es va produir després de dues jornades de protestes veïnals contra la massificació turística. La suspensió ha estat aprovada per un any perquè aquest és el temps que es dóna el consistori per aprovar el nou Pla d’Usos. L’Ajuntament defensa que “la suspensió s’ha fet per atendre les peticions que s’han extret del procés participatiu”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram