Una de les actuacions més importants que s’estan fent al districte són les obres de renovació de la plaça de la Sedeta. Es tracta d’una remodelació que permetrà convertir aquesta plaça en un espai més obert i més accessible pel barri del Camp d’en Grassot. Les obres van començar a principis de novembre i està previst que durin quatre mesos. Actualment, per tant, ja s’ha superat l’equador dels treballs de millora dels jardins i adequació dels accessos a la plaça.

Tal com va explicar, quan es van iniciar els treballs, la regidora del Districte de Gràcia, Maite Fandos, amb aquesta actuació el govern municipal persegueix “un doble objectiu” que és “millorar les condicions actuals de manteniment i accessibilitat de la plaça”, i “donar resposta a aquest peculiar indret, al voltant del qual s’hi apleguen diverses escoles i equipaments”. A més, una altra de les prioritats de la reforma, és convertir la plaça en el punt de trobada de la vida cultural i lúdica dels veïns del Camp d’en Grassot, i per això, Fandos vol potenciar de la Sedeta “ el seu caràcter d’espai de trobada com a plaça major del barri”.

L’obra, que té un pressupost de poc més de 490.000 euros, implica la substitució de l’arbrat, que feia malbé el paviment, i adequar l’espai per eliminar els esglaons i desnivells, fent una plaça més accessible. També es canviarà la ubicació de la grada de l’amfiteatre, des de la façana del carrer Pare Claret a la façana del passatge Llavallol.

Durant les obres, la plaça està tancada als veïns però es pot accedir al centre cívic.

REFORMES INTEGRALS

Durant aquest mes s’han posat en marxa diferents obres a la ciutat que formen part del Pla de Millora Integral de l’espai públic de Barcelona (PMI), que contempla actuacions de renovació integral a 65 carrers i 13 parcs fins al 2015. Es faran obres per a tots els districtes que suposaran una inversió total de prop de 45,57 milions d’euros. Aquest pla està pensat per millorar l’accessibilitat, la il·luminació, el paisatge urbà i el manteniment dels barris per aconseguir una regeneració urbana. A més es treballa amb materials eficients per incentivar l’estalvi energètic.

Altres millores al barri

Les obres a la plaça de la Sedeta no és l’única actuació de millora que es fa al barri del Camp d’en Grassot. De fet, al mateix complex de la Sedeta està prevista, en una segona fase de les obres, la construcció d’un nou equipament en aquest espai. Es tracta d’un Centre d’Atenció i Recursos per a Famílies amb Adolescents, que serà pioner a Barcelona. L’edifici, de 370 metres quadrats, s’ubicarà a la façana de Pare Claret, i tindrà planta baixa i soterrani, que es destinarà a altres usos veïnals.

La construcció, a més, suposarà la creació d’un nou espai públic accessible des del carrer Sant Antoni Maria Claret, on s’hi ubicarà un circuit d’exercicis per a gent gran.

D’altra banda, al barri s’han instal·lat més de 60 cadires i bancs, ja que, el 22% d’habitants tenen més de 65 anys. La majoria d’aquestes cadires es troben als xamfrans, on l’amplitud de vorera és més gran, i constitueixen nous espais d’estada i descans per als veïns.

Segons Maite Fandos, aquesta iniciativa busca “generar un espai públic de qualitat al servei del perfil de persones que viuen en aquest barri” i ha explicat que s’ha fet perquè “hi havia una manca de bancs i cadires perquè la gent gran pogués asseure’s i descansar”.

També s’han millorat els dos trams de vorera del carrer Còrsega entre els carrers de Venus i Milà i Fontanals, i entre Nàpols i Roger de Flor.