indicacions errònies

Una de les indicacions errònies. Foto: Twitter (@LEscorpiMetxa)

Les imatges de desenes de turistes confosos, caminant en direccions oposades a la recerca del Park Güell, han omplert aquests dies les xarxes socials. És la situació que han provocat les indicacions intencionadament errònies que han aparegut recentment en diversos carrers de Vallcarca. Sembla que les han pintat alguns veïns farts de la massificació de les zones properes al popular recinte.

Amb unes simples pintades fetes amb retolador negre, o amb uns cartells que “confonen” el Park Güell amb el Tibidabo, els autors d’aquesta malifeta han aconseguit causar molèsties a alguns turistes que, per algun motiu, han fet més cas d’unes precàries indicacions que dels mapes físics i digitals. Es tracta d’un gest desesperat per mirar de frenar un problema seriós: el de la massificació turística.

Precisament, en les últimes setmanes, els veïns dels barris propers al Park Güell s’han queixat de les derivades d’aquesta situació. Per exemple, l’Associació Veïnal Som Barri de Vallcarca va compartir a principis de mes una imatge de les escales del passatge Farigola “saturades com mai”. “Això és insofrible”, deien. D’altra banda, veïns de la Salut també parlen del col·lapse que provoquen els taxis i VTC que s’acumulen als carrers que porten al parc ideat per Antoni Gaudí.

Tot i això, cal recordar que el nombre de visitants del Park Güell s’ha reduït a la meitat després que, durant la pandèmia, l’Ajuntament ampliés la zona del recinte que és de pagament.