Imatge d’una terrassa de la plaça del Sol. Foto: Ajuntament

La plataforma Gràcia cap a on vas?, que agrupa veïns i entitats del districte, ha aprovat un manifest per reclamar un procés participatiu per poder decidir sobre el pla d’usos que elabora el Districte.

La plataforma vol obrir “un debat ampli”, tal com explica a Línia Gràcia un dels seus membres, Héctor Panizo, que permeti als veïns expressar la seva veu en qüestions com la concessió de llicències de bars, restaurants i hotels. Panizo recorda que “la qüestió del pla d’usos només és una part del problema, ja que també cal parlar del model de ciutat que tenim”. Tot i que ja hi ha un procés participatiu en marxa per tractar la qüestió, aquest es veu de forma diferent entre les parts. Fins ara, assegura Panizo, “el que hi ha hagut és un procés informatiu”, però des del Districte s’insisteix que la proposta de negociació que està en marxa ja és “un procés participatiu”. La prova d’això és, segons aquestes fonts municipals, que s’ha “ampliat el període d’exposició pública d’un a dos mesos per tal de facilitar que tothom hi pugui dir la seva”.

Així doncs, l’aprovació del pla d’usos, segons el Districte, “ha d’estar condicionada pel resultat del procés participatiu i pel consens d’entitats, veïnat i partits polítics”.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram