El plataner que els veïns diuen que està en perill. Foto: Salvem l’Interior d’Illa

L’Ajuntament va aprovar dijous passat una Modificació del Pla General Metropolità (PGM) que té a veure amb la prolongació de la rambla del Prat que el PGM del 1976 contemplava i que ara no es farà. La modificació, en canvi, permetrà la construcció de 30 pisos públics i 35 de dotacionals (pisos públics pensats per a un determinat sector de la població). Els pisos es faran al carrer Jaén i de l’Àngel i a la plaça Anna Frank, a l’entorn de la rambla.

Des del consistori afirmen que es tracta de “l’operació d’habitatge públic més gran de la història de la Vila de Gràcia”. Al mateix temps, l’Ajuntament reivindica que es protegiran 15 edificis amb 91 pisos pel fet de renunciar a la prolongació de la rambla del Prat.

CRÍTIQUES VEÏNALS
L’anunci de l’Ajuntament, però, no ha agradat gens a la plataforma Salvem l’Interior d’Illa, que ja fa molt de temps que es va començar a mobilitzar per salvar un interior d’illa del carrer de l’Àngel i protegir un plataner històric, ja que defensen que és “el cor d’un important corredor ecològic”. L’arbre se salvarà però des de l’entitat creuen que segueix en risc perquè una de les parets d’un dels nous blocs de pisos estarà molt a prop.

Al mateix temps, aquests veïns també reclamaven la protecció de l’antic taller Vallmitjana, situat al número 4 del carrer d’Astúries. En aquest cas denuncien que l’antic taller no queda protegit del tot i asseguren que només se salvarà el primer pis. Per últim, des de Salvem l’Interior d’Illa consideren que l’habitatge públic que fa falta a Gràcia s’hauria d’aconseguir a través de rehabilitacions i no fent obra nova. Per mostrar el seu malestar, l’entitat ha convocat una cercavila reivindicativa per al pròxim 20 de juny.