El creixement d’Airbnb ha estat molt gran els últims anys. Foto: Google Maps

La ràtio d’allotjaments d’Airbnb per habitant que hi ha a la Vila de Gràcia és de les més altes de la ciutat, segons un estudi fet per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya amb la col·laboració de l’Institute Nacional de la Recherche Scientifique de Canadà.

L’estudi ha detectat que més del 10% dels habitatges de la Vila s’anuncien en aquest portal immobiliari de lloguer de pisos o habitacions per a turistes. La concentració és similar en altres punts de la ciutat, com ara el Raval, el Poble-sec, la Barceloneta, Sant Pere i Santa Caterina i la Ribera, la Dreta de l’Eixample i la Sagrada Família.

Segons les dades que s’han analitzat a l’estudi, la renda familiar, el nivell d’educació de la població, la mida de l’habitatge i el nombre de punts d’interès turístic són els factors clau que influeixen en la distribució geogràfica dels allotjaments. La conclusió dels investigadors és que Barcelona hauria de regular de forma més estricta aquests tipus d’allotjaments, revisar les llicències d’habitatge turístic actuals i les noves polítiques que busquen combatre la massificació i el creixement d’aquest tipus de lloguer. Tot plegat per combatre l’augment dels preus del lloguer i la disminució de la densitat de població.

Al conjunt de la ciutat, segons xifres del juny de l’any passat, hi ha gairebé 20.000 allotjaments d’Airbnb al conjunt de la ciutat, incloses cases i habitacions privades i compartides.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram