Vallcarca fa anys que espera la seva reforma urbanística. Foto: Línia Gràcia

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat va aprovar inicialment el 14 de març la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) que ha de permetre tirar endavant el nou i llargament reivindicat planejament urbanístic que ha de servir per redefinir el futur de Vallcarca. Aquesta nova ordenació urbanística comprèn la zona entre els carrers de Farigola, Cambrils, Calendau, Gustavo Adolfo Bécquer i l’avinguda de Vallcarca.

El suport polític a aquest projecte, promogut pels veïns i per la proposta guanyadora del concurs d’idees convocat per la Mesa de Treball d’Urbanisme de Vallcarca, va ser, però, limitat durant la votació en comissió. Hi van votar a favor Barcelona En Comú, la CUP i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy. La resta de formacions es van abstenir. Per superar aquest primer tràmit n’hi va haver prou amb aquests suports però quan la reforma s’hagi d’aprovar de forma definitiva faran falta 21 vots.

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, es va mostrar satisfet un cop aprovat el tràmit i va remarcar que la proposta “valora la història del barri i el patrimoni des d’una perspectiva urbanística social”. Badia va afegir que és molt important aconseguir “superar la situació de bloqueig que viu Vallcarca des de l’aprovació del plantejament del 2002, que va deixar el barri amb solar buits, famílies en habitatges afectats i amb una pèrdua de qualitat”. Ara el document ha entrat en un període d’exposició pública de dos mesos que ha de servir per aconseguir “un consens ampli”, va afegir Badia.

REALLOTJAMENT
D’altra banda, el plenari del Districte va aprovar fa dues setmanes el reallotjament dels veïns del número 36 del carrer Bolívar de Vallcarca pel deteriorament dels seus habitatges.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram