Aquest és el quart any que La Sedeta acull els concerts del Festigàbal. Foto: Heliogàbal

Un any més, i ja és el quart, els Jardins de La Sedeta acolliran l’escenari del Festigàbal, el festival que organitza l’Heliogàbal durant els dies de Festa Major.

La catorzena edició d’aquesta trobada musical tornarà a la normalitat després que, l’any passat, es fessin cinc concerts cada jornada. Aquest any han triat el divendres 16 i el dissabte 17 d’agost per omplir La Sedeta de la música més eclèctica i el pop més fresc i diferent que es toca actualment a Catalunya.

L’encarregat d’aixecar el teló del festival, un dels més destacats de música independent de petit format que es fa a l’aire lliure a la ciutat, serà Joan Colomo, convertit en un clàssic del Festigàbal. El relleu al cantant de Sant Celoni el prendrà Rombo, la banda formada per Clara Molins, Núria Curran i Montse Martín, que també repeteix al festival i que aquest any portarà a l’escenari el seu nou disc, ‘Clara Montse Núria’, estrenat aquesta primavera.

Rombo cedirà el testimoni a Marialluïsa, un dels grups que ha irromput amb més força a l’escena indie catalana amb el seu pop metafísic amb melodies brillants, reflexions vitals i imatges oníriques. La banda segueix el camí que en els últims anys ha obert El Petit de Cal Eril.

El punt final dels concerts del divendres tindrà un toc casolà i estarà marcat pel ritme de la rumba catalana. I és que els encarregats de tancar la jornada seran Arrels de Gràcia, el grup del barri que oferirà el seu desplegament de guitarres i palmes.

SONS MODERNS
Dissabte serà el moment del rock més modern de l’escena musical. Les encarregades d’obrir la festa seran les components de la banda d’indie rock navarresa Melenas, que donarà a conèixer les cançons del nou disc que va publicar a principis d’any.

Qui també arribarà amb nou disc seran els vigatans Power Burkas, que al febrer van estrenar ‘Mai nego l’oci’, amb el qual ofereixen un nou so al punk, el power pop i el post-hardcore que els caracteritza. El quartet de Vic passarà el relleu als barcelonins Aliment, una banda que també barreja el pop i el rock.

A l’escenari també hi pujaran els Mourn, un dels grups de rock que, segons els especialistes, té més projecció a l’escena musical actual. Finalment, DJ Waterparties serà l’encarregat de tancar els dos dies de festival a La Sedeta.