L’espai dedicat a Casal i Genover és a la intersecció de la baixada de la Glòria i de l’avinguda del Coll del Portell. Foto: Maps

El procés per tal que més places i carrers de la ciutat tinguin nom de dona avança.I és que des del passat cap de setmana el barri de la Salut ha incorporat al seu nomenclàtor el nom de la professora i activista Consol Casals i Genover.

Concretament, Casals i Genover dona nom a l’espai que hi ha a la intersecció entre la baixada de la Glòria i de l’avinguda del Coll del Portell, al Park Güell. Nascuda a l’Eixample el 1942, i morta el 2012, va ser professora de secundària i una destacada activista feminista, comunista, ecologista, pacifista i internacionalista. Va formar part de diferents espais feministes, com les Jornades Catalanes de la Dona del 1976, la Coordinadora Feminista, Ca la Dona i el grup Dones Antimilitaristes, des d’on va participar en diferents campanyes contra l’OTAN i les guerres de Bòsnia o del Golf. També va militar en diferents organitzacions independentistes d’esquerres com Bandera Roja o el Moviment de Defensa de la Terra i va impulsar i col·laborar en diferents entitats de Gràcia.

“REVERTIR EL DESEQUILIBRI”
Durant la mateixa ponència del Nomenclàtor també es van aprovar posar noms de dona a cinc espais més de la ciutat: Conxa Pérez Collado (a l’Eixample), Teresa Boronat i Fabra i Isabel Domínguez Paniagua (a Sant Andreu), i Irena Sendler (a Sant Martí). Des del consistori expliquen que l’objectiu és “revertir el desequilibri i la poca presència de noms de dona i noms populars al nomenclàtor de la ciutat”.