Estat actual del pou que ha d’allotjar la futura estació de Sanllehy. C. G.

Des que fa dues setmanes el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, va apuntar la possibilitat que les retallades en matèria d’infraestructures previstes pel govern de Mas afectessin a la construcció d’algunes de les estacions previstes en el traçat de la Línia 9 de metro, van començar les travesses per esbrinar quines estacions serien les afectades.

Sembla ser que en moltes d’aquestes travesses hi apareix el barri de la Salut, que ha d’allotjar les estacions de Sanllehy i Muntanya. La primera està situada a la plaça homònima amb el carrer Ramiro de Maeztu i hauria de donar servei als veïns de la Salut i Can Baró. Segons les previsions dels experts, aquesta estació hauria d’absorbir una demanda de prop de 8.000 entrades diàries de cara al 2020. L’altra possible damnificada seria l’estació de Muntanya, situada a la confluència entre Travessera de Dalt i l’avinguda del Santuari de Sant Josep de la Muntanya, ben a prop de l’entrada principal del Parc Güell. En el cas d’aquesta parada, la seva demanda havia d’aproximar-se a les 11.000 entrades pels volts del 2020.

De moment, però, totes aquestes informacions no pasen de la mera hipòtesi ja que totes les fonts consultades per aquest periòdic, tant de la Generalitat com de l’Ajuntament, prefereixen no pronunciar-se sobre el tema fins que la Generalitat faci pública la seva decisió definitiva. Altres barris de la ciutat com el Guinardó, el Putxet, Sarrià o Sant Gervasi també esperen en candeletes a que la Generalitat es pronunciï ja que les estacions que s’han d’habilitar en aquests territoris també han quedat en entredit.

HEREU NO HO ACCEPTA

Per la seva banda, l’Ajuntament veu amb molt mals ulls la retallada d’alguna de les estacions previstes a la Línia 9. En aquesta línia, l’alcalde Jordi Hereu va declarar recentment que considera “absolutament inacceptable que un conseller (referint-se a Recoder) pugui marcar on sobren estacions”, i va assegurar que ell no acceptarà una “Línia 9 retallada”.