Dimarts que ve entra en funcionament el llac del parc de la Creueta del Coll, un equipament del districte que funciona com a piscina d’estiu al barri del Coll i Vallcarca. Amb la calor, és la principal atracció del parc. Amb una superfície de 2.700 metres quadrats, té una altura màxima de 60 centímetres i un aforament de 840 persones. Cap a la meitat de l’estany hi ha un illot amb palmeres i datileres. S’hi accedeix des de l’entrada principal (avinguda de la Mare de Déu del Coll/Castellterçol). Al darrere s’hi estén una esplanada de terra amb una zona de jocs infantils, dues taules de ping-pong i una cistella de bàsquet.
Com a barris allunyats de les platges, el llac ofereix una opció de bany i de lleure als veïns de la zona en un entorn natural com és el parc de la Creueta, que compta amb una superfície de 3,16 hectàrees, i que va ser dissenyat per David Mackay, Oriol Bohigas i Josep Martorell i inaugurat l’any 1987.
L’oferta del llac del parc està orientada principalment a famílies, grups de joves i sectors de població infantil i adolescent.
També dóna servei a les associacions i entitats juvenils del barri i de la ciutat, ja que acostuma a ser visita obligada dels casals d’estiu del districte i d’altres punts de Barcelona, servei que s’oferta a uns preus d’accés especials per a grups. D’altra banda, compta amb els serveis habituals de monitors que dinamitzaran i oferiran activitats als casals, entre les quals cal destacar el piragüisme i els jocs aquàtics infantils. A més, també compta amb servei de socorristes.
Pel que fa a la seguretat, l’accés al llac s’emmarca en una normativa que preveu l’acompanyament de menors amb una regulació de ràtio de menors/adult en funció de l’edat dels primers que garanteix la seva vigilància i protecció.
Els preus d’entrada es regulen pels preus públics aprovats per la corporació municipal. L’horari és de 10 a 20:30 hores de dilluns a diumenge i romandrà obert tot l’estiu fins al dia 13 de setembre.
El llac del parc de la Creueta es troba al passeig Mare de Déu del Coll, 77, i s’hi pot accedir en transport públic  (autobusos 87, V17, 92, metro parades Vallcarca i El Coll- Teixonera).