Imatges de la jornada Gràcia Decideix. S. Arroyo

Optismisme i èxit. Aquest és l’estat d’ànim que s’ha respirat durant tot el cap de setmana pels car­rers de Gràcia, on l’escamot de Barcelona Decideix ha desplegat prop de 327 homes a la Vila que han treballat durant 24 hores sense interrupció des de 29 punts de recollida de vot. La pugna contra l’abstenció s’ha saldat amb el 33,57% de participació, el que significa un total de 13.181 vots recollits només en un dia, dels quals 12.062 corresponen a votants del districte.

La iniciativa pionera ha trencat també el rècord assolit a la Barceloneta, on al desembre l’arren­cada va aconseguir que prop del 20% dels seus veïns hi participessin.

“ÈXIT SENSE PAL·LIATIUS”

En roda de premsa, Alfred Bosch, portaveu de Barcelona Decideix, ha definit que el percentatge de participació com “un somni en construcció”, que “genera alhora vertigen i contenció”. També ha valorat aquest examen parcial com un clar pas endavant: “Amb prou mitjans,” ha afegit, “batríem rècords a tot arreu, a tota la ciutat”. Els organitzadors han coincidit en definir les jornades com un “èxit sense pal·liatius” que s’ha anat assolint progressivament: a les 14h de dissabte la participació ascendia al 10%, i a la matinada, ja s’havia superat el 20% dels vots recollits. Tot plegat, es repetirà el 12 de març a Nou Barris, on es vol continuar la mataró de vot iniciat aquest cap de setmana a Gràcia.

LA PLAÇA DEL DIAMANT

La plaça del Diamant va ser l’epicente de la marató de Gràcia Decideix. Des del matí fins a la matinada no va cessar l’activitat paral·lela a la recollida de vot, fet que l’ha convertit en el punt amb més afluència, creant fins i tot cues per poder participar a la consulta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram