Els veïns van protestar a l’Audiència Pública. Foto: Twitter (@anglestomasgonz)

Després que la setmana passada es conegués que l’alzina bicentenària del carrer Encarnació es conservarà, la plataforma Salvem l’Alzina ha explicat que no té intenció de rendir-se i seguirà lluitant per salvar les dues cases dels números 15 i 17.

“Salvar l’alzina és una bona notícia però el problema de fons és el mateix. La zona verda i les cases són un patrimoni local i lluitarem perquè s’expropiïn”, afirma una de les integrants de la plataforma Salvem l’Alzina. L’objectiu de l’entitat s’entreveu complicat, ja que el regidor Eloi Badia va descartar, durant l’anunci de l’acord amb la propietat per salvar l’arbre –ara començaran els tràmits per catalogar-lo–, que “la política municipal no és comprar a preu d’habitatge per fer equipaments”.

COMPENSACIÓ ECONÒMICA
L’acord per salvar l’alzina obligarà a compensar econòmicament els promotors del projecte immobiliari, tot i que encara no es coneix la quantitat. L’acord obligarà a modificar el projecte inicial i a reduir l’aparcament del futur bloc de pisos.

Pel que fa a les cases, sembla que l’única opció que hi ha per salvar-les és que la propietat accepti la proposta que el Districte li va fer durant la trobada que va provocar l’acord per salvar l’alzina, que consisteix a mantenir-les i construir fins al límit d’edificabilitat a la resta del solar. Aquesta opció, de moment, sembla molt poc probable que tingui èxit.

BUSCAR IRREGULARITATS
L’estratègia de Salvem l’Alzina passar ara per ocupar la casa ­–els torns amb veïns ocupant el solar segueixen- i per revisar l’expedient del projecte immobiliari per buscar possibles irregularitats.

D’altra banda, el PDeCAT ha demanat a Colau que informi sobre la composició i el funcionament de la comissió “a qui se li va colar l’enderroc de les casetes”.