Blackblock ha pintat la miliciana retratada per Campanyà. Foto: Twitter (@rocxxl)

La Kasa de la Muntanya té, des d’aquest mes de febrer, un nou aspecte. L’artista Roc Blackblock ha pintat un mural de grans dimensions en una de les façanes laterals de l’edifici, ubicat al barri de la Salut. La imatge que hi ha estampat, al costat del lema ‘BCN Antifa’, el grafiter és la d’una miliciana de la CNT anònima, que va ser retratada per Antoni Campanyà el 28 d’agost del 1936 davant de la caserna del Bruc.

Precisament, el que es coneix actualment com a Kasa de la Muntanya també va ser una caserna de la Guàrdia Civil en el seu moment. Per a l’autor del mural, això ha atorgat a l’obra un significat especial, sobretot perquè l’espai va ser ocupat i “alliberat” fa 30 anys, tal com ha manifestat a través del seu compte de Twitter. “L’esperit segueix intacte, el millor homenatge és seguir lluitant”, ha afegit a la mateixa xarxa social.

Amb aquest compromís, Blackblock ha passat tres dies fent treball en vertical, és a dir, pintant penjat de la façana de l’edifici. L’artista assegura que els esforços que ha dedicat a aquesta obra “han valgut la pena”, especialment pel missatge que representa.

LA HISTÒRIA DE LA IMATGE
La imatge que ara regna en una de les façanes de la Kasa de la Muntanya és una rèplica d’una fotografia que Campanyà va fer un mes després del cop d’estat que va provocar la Guerra Civil espanyola. Tal com ha explicat Blackblock a Twitter, Campanyà era un dels fotògrafs als quals l’Oficina d’Informació i Propaganda de la CNT va encarregar que retratessin el que estava passant als carrers. En aquells moments, segons l’artista, la caserna del Bruc va ser rebatejada com a caserna Bakunin pels milicians que la van prendre, presumptament provinents de l’Hospitalet i el Baix Llobregat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram