La cercavila silenciosa sortirà de la plaça de la Virreina i recorrerà diversos carrers de Gràcia. Foto: COAC

Amb motiu del Dia Mundial del Silenci, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya ha organitzat el dissabte 6 de maig una cercavila silenciosa amb unes grans estructures metàl·liques dissenyades per l’estudi Sala Ferusic Arquitectes, per conscienciar i ajudar la ciutadania a reduir el soroll a les places del barri, un tema que preocupa a tot el veïnat. L’esdeveniment forma part de les festes d’arquitectura que el COAC està organitzant als districtes de Barcelona.

Amb diferents sons, la rua convida a callar i sentir la música d’aquestes construccions que es mouen i sonen amb el moviment. Així, es vol contribuir a la millora de la convivència i el desenvolupament de la vida quotidiana de l’entorn i del paisatge sonor.

A les 18 h Sandra Bestraten, presidenta de COAC Barcelona, donarà la benvinguda a la plaça de la Virreina i donarà pas a la Cercavila del Silenci. En paral·lel, des de les 18 a les 22 h s’oferirà a la mateixa plaça un taller de dibuix arquitectònic, amb la col·laboració d’Urban Sketchers Barcelona.

10 Festes d’Arquitectura

El cicle ’10 Festes d’Arquitectura’ és una evolució de l’antiga Setmana de l’Arquitectura. Amb el canvi es manté l’objectiu de l’esdeveniment i s’amplia la durada, que passa de deu dies a deu setmanes. Durant aquest temps cada districte acollirà un esdeveniment que posarà en valor un espai o un edifici concret, sempre amb el fil conductor dels Dies Mundials.

Aquestes són les cites vinents:

  • 13 de maig. Recuperem el Passeig de la Zona Franca. Dia Mundial del Comerç de Proximitat. Sants-Montjuïc.
  • 20 de maig. Obrim les portes. Dia Internacional dels Horticultors. Sarrià Sant Gervasi.
  • 10 de juny. Descobrim el recinte de l’Escola Industrial. Dia Internacional del Ceramista. Eixample.