El Departament de Cultura ha posat en marxa la campanya Més cultura per fomentar el consum cultural. Es tracta d’una campanya de promoció de la cultura i de suport a les entitats, les empreses i les persones que treballen en aquest àmbit. L’objectiu és posar de manifest la funció essencial de la cultura.

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha explicat que la campanya té un to “reivindicatiu” i fa èmfasi a com la vivència cultural té efectes directes en conceptes com ”l’emoció, la inclusió, la reflexió i la cohesió”, amb un eslògan que interpel·la directament la ciutadania: Quan tu hi ets, pren vida!.

“Tenim àmbits amb moltes dificultats, també confinaments de cap de setmana, però tot i així, amb millor o menor mesura, podem gaudir de la cultura i hi volem i hem de contribuir”, ha manifestat la consellera Ponsa en la presentació de la campanya, celebrada davant l’Arts Santa Mònica.

Més cultura és una campanya multicanal, amb presència en televisió, cinemes, ràdio, mitjans impresos i digitals, xarxes socials i espais exteriors (opis, autobusos i estacions de ferrocarril). La campanya posa de manifest que tots i totes som consumidors i generadors de cultura i que el sector cultural necessita de la nostra participació i implicació per seguir endavant, ja que entre tots donem vida a la cultura.

La iniciativa forma part de les mesures concebudes per pal·liar l’impacte de la pandèmia de la Covid-19, juntament amb les ajudes econòmiques i el cens d’Espais de Cultura Responsables, entre d’altres.

El Departament de Cultura impulsa la digitalització 3D del patrimoni cultural

El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Patrimoni Cultural, ha posat en marxa el programa Giravolt de digitalització 3D. La iniciativa té com a objectiu promoure el coneixement i la utilització de les darreres tecnologies d’escaneig 3D d’objectes i edificis per part de les entitats que gestionen el patrimoni català i oferir a la ciutadania una nova forma de mirar i accedir al patrimoni cultural. Segons la Direcció General, aquesta nova eina ha de permetre millorar la gestió del patrimoni, des de la conservació fins a la divulgació i reutilització final. Les accions més destacades del projecte Giravolt són l’escaneig en 3D de centenars de models del patrimoni cultural català moble i immoble provinents d’institucions diferents de tota la geografia del país (amb tècniques de fotogrametria i làser, respectivament) i la seva publicació a internet amb llicències obertes, la formació del sector en les tecnologies 3D i la promoció de la utilització educativa, científica i artística.

Contingut elaborat amb la col·laboració del Departament de Cultura

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram